Home » Bedankt!

Bedankt!

Het lijkt veel korter, maar het is toch echt tien jaar geleden dat ik mijn praktijk inschreef bij de Kamer van Koophandel. Inge van Erkel was toen mijn coach en vooral stok achter de deur. Fokke heeft voor die tijd mijn praktijkruimte geÏsoleerd en geschilderd. En mijn familie en vrienden hebben meegedacht en vooral aangemoedigd.
Toen brak de crisis uit en ik weet dat ik toen riep: “Als mijn praktijk dit overleeft, dan kan ik tot mijn pensioen wel door!” Et voila!
Ik heb prachtige mensen mogen faciliteren op hun weg naar meer eigen wijsheid. En zij hebben bijgedragen aan mijn ontwikkeling als intuïtief coach, want ik heb van hen mogen leren wat mijn eigen weg is. (Als je namelijk opleiding hebt afgerond heb je een gereedsschapskist vol technieken en een handleiding erbij, maar daarna begint de ontdekkingsreis hoe je het voor je specifieke cliënt het beste kunt inzetten.)
Ik begon met Touch for Health bij de Hof van Axen en volgde de Leefblindroute van Coby Schasfoort. Daarna ging ik naar de Nederlandse School voor Kinesiologie om een officieel erkend papiertje te halen. Reiki had ik al in huis en ik vulde het aan met Shambhalla bij Joan Tjioe. Deed de Stressrelease cursussen (Wayne Topping) bij Karin van Berkel, volgde workshops bij Kate Rose en leerde de Bars van Elisabeth Schuijt.
En ondertussen was daar natuurlijk ook het leven zelf, de leerschool bij uitstek! Op die school krijg je niet vantevoren een leerplan met doelen en er is tot nu toe ook geen diploma te krijgen, maar daar heb je wel leermeesters (groot en klein). Die zorgen ervoor dat ik met de poten in de klei blijf staan en die opgedane kennis, vaardigheden en ervaring een plek geef in het “echte” leven.
En zo zie ik dat “mijn” praktijk een onderdeel is van een groter geheel en bedank ik iedereen voor zijn/haar bijdrage daaraan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *