Home » Workshops & Classes » Workshop Voedselintoleranties

Donderdag 28 maart; vanaf 18.00 uur

Workshop Voedselintoleranties

in samenwerking met Esther Barkey

Krijg je soms ‘zomaar’ rode uitslag na je ontbijt, maar heb je geen idee waarvan? Of krijg je vaak een opgeblazen gevoel als je lekker uitgebreid hebt geluncht? Of hartkloppingen als je gezellig sushi bent wezen eten?

Kom dan naar de workshop ‘Voedselintoleranties’ op donderdagavond 28 maart 2019 en ontdek waardoor dit wordt veroorzaakt. Samen met Marjan Kuiper (EnerVí) gaan we aan de slag om te onderzoeken of je last hebt van voedselintoleranties. Hierbij krijg je gelijk adviezen hoe je daarmee om kunt gaan om klachten te verbeteren én te voorkomen.

In het eerste deel van deze individuele workshop test Marjan 10 verschillende voedingsstoffen bij je. Hierbij worden 8 veel voorkomende intoleranties getest, waaronder lactose en gluten. Maar je mag ook van tevoren 2 voedingsmiddelen aangeven, waarvan je vermoedt dat ze voor problemen zorgen. Marjan test de intoleranties met behulp van spiertesten (kinesiologie). Wanneer je een intolerantie hebt voor een bepaald voedingsmiddel, dan zal het lichaam (uitgestoken arm) hier op reageren met een spierverslapping. Is er geen intolerantie, dan blijft de spierkracht gelijk.

In het tweede deel van de workshop krijg je, op basis van de uitkomsten van de spiertest, orthomoleculaire voedingsadviezen van mij (Esther 😏). Want waar moet je rekening mee houden als je een intolerantie hebt voor bijvoorbeeld fructose of tarwe, om vervelende gezondheidsklachten te voorkomen? Ik geef je adviezen om de betreffende voedingsmiddelen te vervangen, maar ook tips voor een gezonde leefstijl. Want daarmee zijn voedselintoleranties te verbeteren of (in sommige gevallen) te voorkomen. Na afloop ga je naar huis met een persoonlijk advies én een goed gevulde goodiebag.

LET OP: je wordt ingedeeld, deze individuele workshop duurt ongeveer een uur.

Aanmelden doe je via deze link.