Home » Altijd in balans?

Altijd in balans?

Een tijdje geleden, in mijn praktijk, vertelde een vrouw over de hectische situatie waar ze in zat. Ziekte in de familie, onzekerheid over haar werk, een een-ouder- gezin zijn. .. Ze had het heel druk. En met al haar mogelijkheden en talenten was ze voor iedereen aanwezig. Maar wat was haar probleem? (Los van de praktische kant zoals teveel te doen in te weinig tijd.) Toen ze zichzelf ging beoordelen op hoe ze met de situatie omging, ontstond ontevredenheid en was ze niet goed genoeg. ….
Blijkbaar is er ergens een standaard over hoe we moeten zijn onder stress en rekenen we onszelf daar op af. .. Elizabeth Gilbert heeft het mooi verwoord: http://huff.to/116YXmy

Ik vroeg de vrouw in mijn praktijk om zich bewust te worden van de beoordeling die ze op zichzelf losliet en zich af te vragen of dit haar eigen beoordeling was of van iemand anders. “Kijk eens met je eigen ogen te naar hoe je het doet…” Toen ze dat deed, kwam zij weer in contact met haar eigen wijsheid en kon ze zichzelf weer waarderen. Dit maakte de situatie een stuk lichter voor haar, want het gevoel “niet goed genoeg” te zijn, maakte plaats voor  “zeer goed genoeg” zijn. En dat gaf weer energie voor de komende tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *