Home » Heb jij moeite met water drinken?

Heb jij moeite met water drinken?

Toen ik in mijn opleiding hoorde hoe belangrijk het is om voldoende water te drinken, nam ik mij voor om dat meteen toe te passen. Water is essentieel voor je lichaam om de stofwisseling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Bovendien zorgt water voor het afvoeren van stress en negatieve energie. Hoeveel moeders geven hun kind niet een slokje water als het hard gevallen is?
Kruidenthee, koffie en sapjes worden door het lichaam gezien als voeding. Het bevat allerlei stofjes die door het lichaam (je lever) verwerkt moeten worden en dat kost energie. Water daarentegen is gewoon water, dat hoeft niet gefilterd en verwerkt te worden.

Goed voornemen

Dus thuisgekomen ging ik aan de slag met mijn voornemen om elke dag water te gaan drinken. Na twee glazen had ik mijn buik er van vol en werd het een vervelende plichtpleging die ik vaak “vergat”… Het voelde niet lekker. En bovendien moest ik ook vaker naar de wc. Ik had het gevoel dat ik het er net zo hard weer uitspoelde.

In mijn praktijk kreeg ik dezelfde reacties na mijn advies om meer water te drinken. Op de een of andere manier vinden we het niet prettig, zo´n koude plons in de maag. Behalve als het zomer is!

Sommige mensen drinken daarom liever lauw water, maar dat is ook niet aan iedereen besteedt…. Je kunt uiteraard proberen of dit wel bij jou past!

Maar ik vond het drinken van water wel heel zinvol en probeerde mezelf er op een andere manier aan te wennen.

Heb jij ook moeite met het drinken van water?

Dan hier een mijn tips die je kunnen helpen:

  • Reken eerst uit hoeveel water je per dag nodig hebt, naast je gebruikelijke andere drankjes. Je neemt je lichaamsgewicht en vermenigvuldigt dit met 20 cc. Dus bij 65 kilo kom je op 130 cc (1,3 liter) water.
  • Schaf een goede waterfles aan. Zo heb ik de Dopper bij de Wereldwinkel gekocht. Zij willen het gebruik van normaal kraanwater bevorderen en een deel van de winst wordt besteed aan een drinkwaterproject in Nepal. (http://nl.dopper.com/nl/) . Mijn waterflesje heeft een inhoud van een halve liter. Dat is nog leeg te drinken op een dag.
  • Woon je in het westen van het land waar het water nogal hard is, dan kun je overwegen om een Britta waterfilterkan aan te schaffen. Deze filtert allerlei stoffen zoals bv. kalk uit het water en daar wordt het lekkerder van.
  • De waterfles heb ik op een plek in huis staan waar ik vaak ben. Elke keer als ik daar langsloop, zie ik het waterflesje staan en dat herinnert mij eraan om water te drinken. En dan drink ik niet de halve fles leeg, maar neem een paar slokjes. Zo merkte ik na een paar dagen al dat halverwege de middag het flesje leeg was. Ik had al een halve liter extra gedronken, zonder moeite.

Als ik nu wel eens het flesje vergeet en geen water drink, mis ik het in de loop van de dag. Ik drink nu ongeveer een liter extra en merk dat ik me er beter bij voel.

 

2 reacties

  1. Energetisch slap water is niet makkelijk te drinken. Alleen direct aan de bron is bronwater energetisch sterk en moeiteloos drinkbaar. In de verpakking is de geest binnen 48 uur uit de fles. Kraanwater en verpakt water is altijd slap water en drinken kost dan ook moeite. Roer eens stevig in je glas met water of nog beter ga op zoek naar een water-wervelaar. Voor een paar Euro maak je water drinken tot een gezond plezier. Kort bewaren kan het best in een Gianti fles. De eivorm zorgt ervoor dat de inhoud niet stil staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *