Home » Over Acces Bars™

Over Acces Bars™

Stel je voor dat je de mogelijkheid hebt om op een ontspannen en gemakkelijke manier beperkende overtuigingen los te laten, ook die waarvan je niet eens wist dat je ze had.

De eerste keer dat ik een Bars™sessie kreeg, verbaasde het me, dat het zo weinig gedoe was: je gaat liggen en iemand raakt punten op je hoofd aan en de rest gaat vanzelf. HUH? Kan het zo simpel zijn?? Ja, dus.

We zitten vol met opvattingen, conclusies, overtuigingen, die niet van onszelf zijn, maar die we hebben meegekregen van ouders, familie, vrienden, leraren, politici, de buren, de media, cultuur, geschiedenis, enzovoort. Sommige zijn wel zo handig: je moet echt niet een drukke weg oversteken, voordat je naar links en rechts hebt gekeken. Andere opvattingen kunnen, zelfs zonder dat je het in de gaten hebt, behoorlijk beperkend zijn. Zo heb ik laatst voor een paar euro een gitaar gekocht en ik overweeg nu om les te nemen. Zodra dat idee in me opkwam, bedacht ik dat het toch wel dwaas was om op je 47e nog gitaar te leren spelen, want “daar was het nu toch echt te laat voor, ik ben tenslotte 47!” .Gelukkig had ik zelf direct in de gaten wat voor onzin dit is, maar ik vroeg me wel af waar die gedachte vandaan kwam. Ergens in mijn leven heb ik dus van iets of iemand gehoord dat er een tijd is om iets te leren en dat je op een bepaalde leeftijd niet meer zomaar voor de lol iets totaal nieuws gaat leren. Bovendien, zomaar voor de LOL???? Natuurlijk trek ik me niks aan van die opvatting, ik zet het uit mijn hoofd, ga lekker gitaar spelen en heb er plezier in.

Maar het zette mij wel aan het denken …. Hoeveel andere opvattingen over hoe mijn leven er uit moet zien, zitten er nog in mijn hoofd die ik me niet eens bewust ben, maar waardoor ik het mezelf veel moeilijker maak, dan nodig is??

Acces Bars™ is een mogelijkheid om hier mee aan de slag te gaan. Door het aanraken van een combinatie van punten op het hoofd worden gebieden van het brein waar opvattingen, conclusies, overtuigingen zijn opgeslagen “ontladen”. Het is alsof je een virusscanner door je brein haalt, maar je harde schijf wordt niet compleet geformatteerd. Wat jou past, mag blijven, wat je niet meer nodig hebt, mag gaan.

Je ligt dus op een behandeltafel en hoeft alleen maar te ontspannen. Het minimale resultaat is dat je je na zo’n sessie voelt alsof je een heerlijke massage hebt gehad. En de rest… is voor iedereen verschillend, dat ligt aan jezelf. Degene die de Bars geeft, faciliteert jou om los te laten en het tempo en wat je loslaat, bepaal je onbewust zelf.

Over het algemeen werkt een Bars-sessie drie weken door.

Acces Bars™ is geen langdurige therapie-vorm. Je kunt zelf bepalen of je een sessie herhaalt of niet. Ook bepaal je zelf wanneer je het wilt herhalen. Je kunt dit dus naar behoefte invullen. Er zijn mensen die het een tijd lang elke maand doen, maar er zijn ook mensen die na een half jaar zin hebben in een Bars™-sessie.

 

bars

Praktische informatie: Een Bars™-sessie vindt plaats op een behandeltafel, trek kleding aan die comfortabel is. Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur.

Kinderen kunnen ook een Bars™-sessie ontvangen, maar bij hen duurt het veel korter.

Kosten: €60,=.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *