Home » Marjan Kuiper

 

Een korte kennismaking:

Mijn naam is Marjan Kuiper. En sinds 2006 werk ik in mijn praktijk Enerví.

In de reacties die ik van deelnemers krijg na mijn workshops keert 1 woord regelmatig terug: Enthousiasme.

En dat bevalt mij wel, want ik ben ook enthousiast over mijn “werk”.  Ik word erg blij als ik een aha-moment zie in de gezichten van mijn deelnemers of cliënten.

En wanneer ik zie dat iemand werkelijk de verbinding kan maken met haar eigen pure energie, dat wat zij in de kern is, dan kan mijn dag niet meer stuk.

Het is namelijk zo dat ik uit eigen ervaring weet hoe het voelt om “anders” te zijn en je aan te passen aan je omgeving. Dat je bepaalde kwaliteiten en talenten hebt, die je niet herkent bij mensen in je omgeving of die niet erkent worden door je omgeving. Ik ben een “empathisch heler”: ik kan, als ik me op je afstem contact maken met jouw energie en voelen wat jij voelt, lichamelijk of emotioneel. Ik voer energie af via mijn lichaam en ik heb helende handen. Via mijn lichaam heel ik mensen. Maar lange tijd was ik me er niet van bewust dat ik dit deed. Ik dacht dat ik “last” had van mezelf.

Dat is ook niet zo gek: in mijn omgeving was niemand waar ik me aan kon spiegelen. Het bestond gewoon niet.

Dus ben ik me gaan aanpassen en gaan ontkennen wat ik waarnam: als het er niet is, dan zal ik het wel fout hebben, toch?

Gelukkig heb ik ontdekt hoe het is, als je de laagjes hebt afgepeld en weer kan zijn wie je werkelijk bent. Kiezen vanuit je eigen weten, spelen met het evenwicht tussen de eisen van de omgeving en jouw eigen realiteit. Nog steeds ontdek ik nieuwe mogelijkheden en maak ik nieuwe keuzes.

Wat ik vaak hoor van cliënten is dat ik zo met beide benen op de grond sta. Ik ben pragmatisch, oplossingsgericht, want je moet het hier doen, op deze planeet. En het is leuk als je jouw talenten en kwaliteiten volop in deze wereld kunt zetten. Daar wordt de wereld namelijk een leukere plek van. Verander jij, dan verandert ook jouw wereld en de mensen om je heen en zo verander je de wereld.

Behalve mijn opleidingen (sociale academie, kinesiologie, energetische opleidingen, access bars, foundation, choice of possibilities, acces 3 daagse body class) neem ik ook mijn levenservaring mee in mijn sessies.

Ik heb nu 30 jaar een relatie met de vader van mijn 2 dochters. De oudste heeft mij veel geleerd over ouderschap. Zij heeft ADD en dysthemie en is zeer sensitief. Het was steeds zoeken naar de balans tussen de eisen van school en maatschappij en recht doen haar talenten en “anders zijn”. Ook deze ervaring neem ik mee in de sessies in mijn praktijk.

 

Zou ik meer vertellen, dan wordt het een autobiografie… Wil je nog iets weten, vraag het me gerust!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.