Home » Verwondering over een sessie.

Verwondering over een sessie.

Het blijft me verbazen hoe de Energetische Facelift werkt….
Vanochtend mocht ik weer op avontuur met een lieve cliënte. Eerst de handen direct op de huid geplaatst, maar na een kwartier merkte ik dat mijn handen loskwamen van het gezicht en dat er op afstand gewerkt “moest” worden…

En dan begint het spel van voelen, vragen, energie volgen. Vragen komen in mijn hoofd op: Waar moeten mijn handen zijn? Wat wil er veranderen? Waarom gaat mijn aandacht naar de linkerkant van het hoofd? Is daar iets mee gebeurd? Ik vraag het aan mijn client: Is er ooit iets met je hoofd gebeurd? En de energie komt nog meer in beweging.
Daarna vraagt het middenrif mijn aandacht, want ik voel dat de energie daar naar toetrekt. Ik zie/voel een zwarte dichtheid en vraag me af wat er veranderen kan? Ook hier geeft het lichaam/de energie mij informatie in de vorm van beelden en woorden. Ik vraag mijn cliënte om met haar aandacht naar die plek toe te gaan en de energie te voelen. Is het van jou? Wil je het loslaten? En terwijl die zwarte blokkade langzaam uit elkaar valt en de energie rustig wegstroomt, neem ik een lichte , sprankelende , jonge energie waar die aanvoelt als de essentie van de cliënte. Die essentie, haar eigen energie, heeft nu meer ruimte en vrijheid om er te zijn….

Ik kan nooit voorspellen hoe een sessie gaat. Het is een samenspel tussen de ontvanger en mij. Wat er ontvangen wordt en hoeveel, bepaalt de ontvanger. Ik kan alleen maar keuze en verandering faciliteren. Dat maakt mijn “werk” (tja, het is geen hobby, maar het voelt niet als werk) ook zo boeiend.

Voor iedereen is de Energetische Facelift anders. En bij een andere facilitator zal het ook anders zijn, omdat het een samenspel is tussen de facilitator en de ontvanger.
Wat inmiddels wel duidelijk is, is dat de resultaten (na meerdere sessies) ook in het gezicht te zien zijn en uiteindelijk blijvend.