Home » Wat als je dit jaar eens op een andere manier begint?

Wat als je dit jaar eens op een andere manier begint?

Wat als je niet bezig gaat met doelen die je moet stellen, voornemens die je moet volhouden, spullen die je moet kunnen kopen?Wat als je dit jaar begint met de dingen die je energie geven?Je gaan focussen op zaken die jij prettig, mooi , aantrekkelijk vindt, waar je enthousiast van wordt.

Mensen, spullen, activiteiten geven je een bepaalde energie. Een voorbeeld: Kijk eens rond in je huiskamer. Wat hangt er aan de muur, staat er op de kast, op tafel, of kijk eens naar de meubels zelf. Waar doet het je aan denken? Welk gevoel roept het bij je op? Anders gezegd: welke energie geeft dat vaasje jou? Word je er zwaar of licht van?

Of: Als je gaat winkelen: van welke winkels wordt je acuut chagrijnig?  En welke winkels vind je prettig?

Zo vind ik het heel leuk om door de parken in Apeldoorn te wandelen. Tot voor kort dacht ik dat ik daar liep, omdat ik ook in zo’n mooie villa wil wonen. Maar ik kwam er achter dat ik gewoon  blij werd van de elegante uitstraling en sfeer van de villa’s.  De vraag voor mij was toen: Hoe kan ik deze energie toevoegen aan mijn leven, zonder dat ik daarvoor steeds naar die wijk hoef te fietsen? Daardoor ben ik anders gaan kijken naar spullen, activiteiten, mensen om heen. Geeft het inspiratie of word ik er chagrijnig van? Past dit bij de energie die ik graag om me heen heb?

Zo is het ook met de mensen om je heen, je werk, je hobby, dit alles geeft je een bepaalde energie. Dat kan de energie van enthousiasme zijn, plezier, ook frustratie.

Wat wil jij toevoegen aan het komende jaar? Voor jou? Kijk eens naar je goede voornemens en je doelen voor het komende jaar. …. Welke energie geeft dit jou? Inspireert het je of word je er ook (een beetje) moedeloos van? Geeft het jou energie of trekt het je leeg?

Stel je eens voor dat je 2019 kunt beginnen zonder doelen en voornemens, maar met een kapstok waar je van alles aan kunt hangen dit jaar. In de workshop Happy 2019 gaan we onderzoeken welke energie jij kunt kiezen voor het komende jaar. Je maakt een soort kompas waar je aan kunt aflezen of dat wat je kunt kiezen past bij jouw voorkeuren en  bij wat jij belangrijk vind. Zo ga je op stap zonder vast te zitten aan allerlei dingen die je moet, je kunt bij alles kijken of het bij jou past, bij wat of wie jij wil zijn.

Ga jij een start maken met 2019 op een andere manier? Wordt 2019 JOUW jaar? Meld je snel aan via info@enervi.nl. Meld je aan voor 1 januari en je ontvangt een mooie korting op een Bars-sessie, zodat je met een opgeruimd hoofd het jaar kan beginnen!